Tuinen en vijvers

Tuinen

Grondwerk, de fundatie van de tuin, is van wezenlijk belang voor de duurzaamheid van de tuin. Welke grond is er beschikbaar en wat moet er gebeuren om het geschikt te maken voor uw wensen?

Klei is eigenlijk de beste voedingsbodem voor beplanting, maar voor het onderhoud en het aanslaan van jonge aanplant is het minder geschikt. Wij zullen dan ook vaak de bovenste laag afgraven de onderlaag dan doorspitten en vervolgens zwarte bemeste grond aanbrengen, zodat de jonge aanplant goede nieuwe wortels kan maken en het onderhoud wat makkelijker kan worden uitgevoerd.

Vijvers

Een vijver aanleggen brengt veel grondverzet met zich mee. Soms kan de uitgegraven grond in de tuin zelf verwerkt worden, maar meestal zal dit niet mogelijk zijn en moet de grond afgevoerd worden. Hiervoor kun je een container van Arts-Grondverzet huren. Houd er rekening mee, dat uitgegraven zand meer volume heeft dan zand in de grond en dat je dus altijd meer uitgraaft dan het volume van de vijver.
Een voorbeeld: voor een vijver met vijf kubieke meter inhoud moet ongeveer zeven kubieke meter grond afgevoerd worden.

De bodem van de uitgegraven vijver wordt straks gevuld met wit zand ( 10 centimeter ). Als voor het verleggen van bestrating ook extra wit zand nodig is, kan dit in één keer besteld worden. Neem contact op voor advies.

 

Vijveraanleg